torstai 26. helmikuuta 2015

Tuolin tuunaus

Löysin herkullisen mallisen tuolin kirpputorilta, toki piti nähdä pintaa syvemmälle. Tuoli kaipaisi hiontaa, uutta vahapintaa ja uuden kangaspäällisen.



Hionnan, pintakäsittelyn ja uuden pellavapäällisen jälkeen tuoli pääsi olohuoneeseen.




sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Valkoinen herätys

Tänään aamulla säätila oli yllätys. Illalla nukkumaan mennessä satoi vettä, mutta aamulla maailma oli valkoinen. Aamukävelyllä sai olla uranuurtaja, koska auratkaan eivät vielä olleet ehtineet joka paikkaan.






perjantai 20. helmikuuta 2015

Alkkisko?







Kotonani niin olohuoneessa kuin makuuhuoneessakin on esillä viinilaatikoita. Laatikot toimivat hyvinä ja kestävinä säilytyslaatikkoina. En ole itse laatikoiden sisältöjä juonut tyhjiksi vaan olen saanut ne tyhjinä. Ensimmäiset viinilaatikot olen saanut ystävältäni ja muutamia olen itse roudannut laivalta. Herätin kerran hieman terminaalissa huomiota, kun raahasin vetokärryissä viinilaatikoita...





keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Lasityöt

Mainitsin aiemmin, että vietin muutama viikko sitten viikonlopun lasinsulatuskurssilla. Tein lasikansia ja tarkoituksena on valmistaa vielä puutyökurssilla rasiat kansille. Sain kannet sulatuksesta ja ne onnistuivat yllättävän hyvin. En ole ennen lasista mitään tehnyt. Täytyy mennä samaiselle kurssille vielä uudestaan, pieni kipinä jäi.




Tässä lasikannet sulatuksen jälkeen.






sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Laskiaissunnuntai

Laskiaissunnuntain kunniaksi sää houkutteli ulkoilemaan. Aurinko paistoi, pakkasta muutama aste eikä tuulta juuri ollenkaan.


tiistai 10. helmikuuta 2015

Verhot vaihtoon

Olohuoneen verhot ovat I-kiskoilla ja verhojen vaihtaminen tuottaa hien pintaan. Keittiössä pääsee helpommalla, verho on kiinni tarranauhalla. Yhdellä repäisyllä verho irti ja samalla nopeudella uusi tilalle.






Ikkunassa on koristeena vanha koulukeittiön vispilä. Vispilän päällä istuu valkoinen lintu, joka on alkuperältään servettirengas. Valaisimena keittiössä on mehumaijan kattila.

maanantai 2. helmikuuta 2015

Pulahdus

Viikon ensimmäisen työpäivän jälkeen on rentouttavaa pulahtaa avantoon. Varsinkin, kun ilma on mitä talvisin. Luonto tarjoaa paljon eri valkoisen ja harmaan sävyjä.


sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Ulkoilmaan

Olin viikonlopun kansalaisopiston lasinsulatuskurssilla (tuotoksista myöhemmin) ja muutaman päivän sisälläolon jälkeen oli päästävä ulkoilmaan. Viikonloppuna on satanut lunta melkein koko ajan, niin myös tänään. Tein lumitöitä muutaman neliön edestä ja lopuksi lähdin pienelle kävelylenkille.